Konklusjon og konkurrenter

Golf GT TDI tilbyr bemerkelsesverdig mye motor for pengene og kjører lett fra mange langt dyrere biler. Golf GT TDIs største problem er tvillingbroren med bensinmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Med en startpris på 342.710 kroner er det få andre dieselbiler som tilbyr samme forhold mellom krefter og pris. Det nærmeste vi kommer er Audi A3 med samme motor, og BMW 120d. Sistnevnte er faktisk enda raskere fra 0-100 km/t med sine 7.9 sekunder. 120d begynner på 355.600 men er ikke i nærheten av å kunne tilby samme plassforhold for fem, og fungerer derfor dårlig som familiebil.

Gunstig diesel

Med tanke på at resten av bilen følger opp det motordataene lover, fremstår Golf GT TDI som et svært gunstig kjøp blant dieselbiler. Ser man bort fra BMW 120d og Audi A3 med samme motor, må man opp i mellomklassebiler med 3,0-liters motorer før vi finner noen som kjører fra Golf GT TDI.

Den nærmeste konkurrenten er derfor Golf GT 1,4 TSI. Denne er på grunn av lavere vekt enda litt raskere fra 0-100 med sine 7,9 sekunder og med en startpris på 287.250 er den dessuten 55.000 kroner billigere. Forbruket er også moderat - 0,72 liter per mil ved blandet kjøring. Derfor er det ingen økonomisk gevinst ved å velge dieselen.

Sportsligere 1,4-liter

Sportslighet er fokus i Golf GT, og i så måte passer den turtallsglade 1,4-literen bedre enn den kraftige dieselmotoren. Den 2,0-liter store dieselmotoren til Volkswagen er kanskje sportslig for diesel å være, men henger langt etter den dobbeltladede 1,4-literen på områder som for eksempel gassrespons og turtallsvillighet. Lydbildet er også en viktig innvendig for mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer