Konklusjon og konkurrenter

Dodge Viper er vår nye målestokk for hvor eksplosiv, muskuløs, lettbent og villig en bil kan bli.

Publisert
Sist oppdatert

Den norske Dodge-importøren, som forøvrig også importerer Chrysler og Jeep, opplyser at Viper koster 1.995.000 kroner - hvorav langt mer enn halvparten, drøye 1,3 millioner, havner i statskassen. Amerikanere betaler mellom 500.000 og 600.000 kroner for en Viper.

Den som i motsetning til enkelte skipsredere velger å bli boende i Norge, må imidlertid forholde seg til den norske prislappen på rundt 2 millioner kroner. Dette er selvsagt en voksen pengesum - men hvis vi hvis vi hadde fått utdelt 2 millioner kroner for å kjøpe en sportsbil, hadde vi løpt rett til nærmeste Dodge-forhandler.

Dyrere enn M5, M6 og 911 Turbo

Viper er selvsagt ikke noen fornuftig bil. For eksempel sparer man drøye 200.000 kroner på å velge en M6 i stedet. For ikke å snakke om en M5, som "bare" koster drøye 1,5 millioner kroner og attpå til leveres med ordentlige bakseter. Ja, selv en Porsche 911 Turbo koster mindre enn en Viper.

De tilfeldige bilene vi her ramset opp her er fantastiske kjøretøyer - og langt mer sofistikerte enn Viper. Men ingen av dem klarer å levere den samme utemmede råskapen som Viper SRT-10.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer