Konklusjon og konkurrenter

Mazda 6 MPS går utenpå sine konkurrenter både når det kommer til sikkerhet og utstyr - og er dermed vår nye klassefavoritt.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 6 MPS koster 609.000 kroner. For denne pengesummen får man en mellomklassebil med god bakseteplass, et pent interiør, en herlig motor, heftige ytelser og flotte kjøreegenskaper.

Masse utstyr

I tillegg får man mye utstyr med på kjøpet. Mazda 6 MPS leveres med skinnseter, elektrisk justerbart førersete med minnefunksjon, xenonlykter, alarm, metallic lakk og 18-toms alufelger. Blant det rikholdige standardutstyret er også et rattbetjent Bose stereoanlegg med CD-skifter, elektronisk klimaanlegg, rattbetjent fartsholder, kjørecomputer, tåkelys samt skinntrukket girspakkule og ratt. Sikkerheten ivaretas blant annet av ESP, seks kollisjonsputer og aktive hodestøtter. Om ønskelig kan fremre passasjerkollisjonspute kobles ut, slik at barneseter kan plasseres foran.

Konkurrenter uten ESP

Med et slikt utstyrs- og sikkerhetsnivå kjører Mazda 6 MPS i ring rundt sine to japanske konkurrenter. For eksempel kan verken Mitsubishi Lancer Evolution IX (603.000 kr) eller Subaru Impreza WRX STi (634.000 kr) skilte med ESP, som er helt essensielt sikkerhetsutstyr, ikke minst i denne typen biler. Og mens MPS kan skilte med seks kollisjonsputer, sikres passasjerene i de to konkurrentene kun med to puter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer