Konklusjon og konkurrenter

Hvis målet er en liten premium-stasjonsvogn med heftig motor og sivilisert oppførsel, er V50 T5 et aktuelt alternativ. Den som er på jakt etter kjøreglede må imidlertid se i retning Tyskland.

Publisert
Sist oppdatert

Sedanen Volvo S40 T5 starter i utgangspunktet på 503.000 kroner, mens stasjonsvognen V50 T5 koster 513.000 kroner, 10.000 kroner mer. Hvis man ønsker AWD-emblemer og drift på alle fire, stiger prisen med 21.000 til 534.000 kroner. Automatgir koster like mye som firehjulsdrift og dermed er vi oppe i 555.000 kroner.

Mye utstyr i Summum-pakken

For denne summen får man en bil med utstyrsnivå Kinetic. Hvis man er villig til å legge til ytterligere 37.000 kroner får man topputstyrsnivået Summum, som altså gir en prislapp på 592.000 kroner. Hva får man så for denne summen?

Jo, med unntak for navigasjon, telefon og nøkkelfri løsning får man det meste. Summum kan nemlig skilte med skinnseter, elektrisk regulerbart førersete med minnefunksjon, bixenon frontlykter, alarm og ryggesensor. Summum-kunden får også rattbetjent fartsholder, regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektrisk innfellbare sidespeil med innstegsbelysning samt skinntrukket ratt og girspakkkule.

Rattbetjent stereoanlegg med CD-veksler, elektronisk klimaanlegg med to soner, kjørecomputer, tåkelys og 17-toms alufelger følger også med på kjøpet. Sikkerheten ivaretas blant annet av ESP, seks kollisjonsputer, aktive seter for å forhindre nakkesleng, beltestrammere i for- og bakseter samt sikkerhetsnett mellom bakseter og lasterom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer