Konklusjon og konkurrenter

Når det gjelder dieselversjonen av nye Grand Vitara kan vi bare bekrefte konklusjonen vår fra testen av bensinversjonen. Hovedkonkurrenten, RAV4, kjører bedre og er mer moderne men er mindre terrengbil og koster en god del mer. Suzuki har her tatt frem et meget attraktivt og konkurransedyktig produkt. Bare synd at vi fortsatt venter på ESP.

Publisert
Sist oppdatert

Suzuki Grand Vitara DDiS i sin utførelse LTD koster 380.000 kroner i grunnpris (379.900 hvis vi skal være nøyaktige). Den har permanent firehjulsdrift og senterdifferensialsperre. Av utstyr inkludert kan nevnes aluminiumsfelger, elektrisk drevet takluke, automatisk klimaanlegg, skinnseter, elektriske vindushevere foran og bak samt oppvarmede el-speil, navigasjon, xenon-lys, lydanlegg med betjening fra rattet og konstantfartsholder.

Bra produkt

Svakhetene er de samme som vi har nevnt tidligere; heller ikke i dieselversjon er motoren best i klassen men den holder absolutt mål. Girkassen er tung å betjene og bilen generelt relativt tung å manøvrere - hvilket for enkelte kanskje er litt betryggende "virilt" for en SUV. Vi mener imidlertid at de sterke sidene langt på vei veier opp for de foregående punktene: Sprek design, god plassutnyttelse,

RAV4

Fremste konkurrent, fordi den er like ny og bestselgeren i markedet i forrige versjon, er Toyota RAV4. Den sammenlignbare versjonen med 136 hesters 2,2 liters dieselmotor er den velutstyrte 2,2 D-4D Executive. Den har en prislapp på 415.000 kroner, altså 35.000 høyere enn Grand Vitara. RAV4 har en noe sprekere dieselmotor, mer "personbil-aktige" kjøreegenskaper og et mer praktisk interiør. Den føles imidlertid noe trangere enn Grand Vitara og fremstår ikke som så "tøff" - på godt og vondt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer