Konklusjon og konkurrenter

Med IS250 har vi med en rendyrket premiumbil å gjøre. Vi var ikke fullstendig overbevist når det gjalt forgjengeren om at den kunne konkurrere fullverdig mot tyskerne, men det er vi denne gangen. Opplevd kvalitet, oppførsel på veien, motorkarakteristikk: Lexus har ikke å rødme på noen av disse områdene. Det har også Lexus tatt konsekvensen av, og forlanger premium-pris for premium-bil.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede nevnt at Lexus IS koster fra 463.700 kroner. Det er for dieselversjonen med manuell girkasse. En IS250 med 2,5-liters V6-motor og automatgir som vi har testet, koster fra 542.500 kroner, mens prislappen på versjonen med manuell (sekstrinns) girkasse lyder på 525.500. Vår testbil var i tillegg utstyrt med alt tilgjengelig utstyr, og prislappen lyder da på 636.800 kroner (Se lenken til pris, utstyr og tekniske data nedenfor for detaljer). Allerede i basisversjon er IS250 velutstyrt med 16-toms aluminiumsfelger, nøkkelfri adgang og start, konstantfartsholder, alarm, elektrisk innfellbare speil, to-soners automatisk klimaanlegg, CD-veksler og 13 høyttalere til stereoanlegget. Som nevnt er også bilen utstyrt med hele åtte kollisjonsputer. Vi nevner nedenfor noen aktuelle konkurrenter. Den aldrende Mercedes C-klasse faller etter vår mening litt på siden; den har mer med klassisk eleganse og komfort å gjøre - og prisen på en C 230 Elegance med automatgir er 570.000 kroner før man plusser på ekstrautstyr.

BMW

Som vi har antydet i titelen er BMW åpenbart, med sin 325i, den konkurrenten Lexus selv har blinket ut som erkerivalen. En 325iA koster 530.400 kroner, altså litt mindre enn Lexus, men sistnevntes utstyrsnivå mer enn oppveier for det. BMW fremstår som noe sprekere med sin rekkesekser på 218 hestekrefter, og entusiaster vil nok oppleve den som mer underholdende å kjøre. Utstyrsnivå og bare to års garanti trekker ned for BMWs vedkommende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer