Konklusjon og konkurrenter

Med størrelse og motorkraft som utgangspunkt er Audi Q7-prisene gode. Volvo XC90 er tøffeste konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Audi Q7 3.0 TDI vil koste 847.000 kroner, noe som er en tiltalende pris. Selv om vi ikke lot oss imponere over plassutnyttelsen, er tross alt Q7 betydelig større enn sine konkurrenter. I tillegg er motoren klassens heftigste. Det betyr ikke bare at bilen får gode ytelser, men dessverre også at den rammes hardt av det norske avgiftssystemet. Derfor er det interessant at den norske Audi-importøren nøyer seg med 847.000 kroner.

ML 320 CDI og RR TDV6

Det betyr nemlig at Q7 blir 4.000 kroner rimeligere enn Mercedes-Benz ML 320 CDI (851.000), som er betydelig mindre og har noe færre hestekrefter. Det betyr også at Q7 er 18.000 kroner billigere enn Range Rover Sport TDV6 (865.000), som har en mindre og betydelig svakere motor. Sistnevnte er en ren sinke sammenlignet med Q7 3.0 TDI.

X5 og Touareg

BMW X5 3.0dA koster 824.000 kroner - bare 23.000 kroner mindre enn Q7. Med tanke på denne bilens alder, begrensede lastekapasitet og svake nybilgaranti fremstår den ikke som en verdig Q7-konkurrent.

Familiemedlemmet Volkswagen Touareg har nettopp blitt satt kraftig ned i pris og koster nå 826.000 kroner med en noe svakere versjon av Q7-motoren. Touareg er i likhet med Range Rover Sport mye tøffere enn Q7 utenfor allfarvei, men har ikke den samme opplevde kvalitet eller lasteplass som Q7. Også sammenlignet med Touareg fremstår derfor Q7 som gunstig priset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer