Konklusjon og konkurrenter

C1 er en morsom og underholdende bil. Men det er også Toyota Aygo. Hvis målet er mest mulig minibil for pengene er imidlertid Kia-forhandleren riktig adresse.

Publisert
Sist oppdatert

Citroën C1 starter på 131.000 kroner, men denne innstegsvarianten er så ribbet for utstyr at den vil være uinteressant å eie og vanskelig å bli kvitt etterpå. Hvis man vurderer C1 er det dermed SX-utgaven man bør satse på. Denne koster 149.000 kroner, 18.000 kroner mer enn grunnutgaven. Til gjengjeld får man, som beskrevet i forrige kapittel, en langt bedre utstyrt bil.

Men man kjøper selvsagt aldri en bil uten først å ha kikket nærmere på de aktuelle konkurrentene. Spesielt når den aktuelle bilen, som C1, har to nærmest identiske rivaler.

Peugeot 107 Trendy

Peugeot 107 leveres i to utstyrsnivåer; Urban og Trendy. Trendy tilsvarer SX og koster 139.000 kroner. Hos Peugeot er imidlertid klimaanlegg ekstrautstyr. Med klimaanlegg stiger prisen til 146.000 kroner, noe som betyr at 107 vinner prisduellen med 3.000 kroner.

Toyota Aygo +

Aygo +, som er høyeste utstyrsnivå hos Toyota, koster 143.000 kroner. Også Toyota har valgt å overlate til kundene om de ønsker klimaanlegg eller ikke. Med klimaanlegg stiger prisen til 152.000 kroner. Dermed kan det ved første øyekast se ut som om Aygo er det dyreste alternativet. Hvis vi tar en nærmere kikk på utstyrslistene viser det seg imidlertid at Aygo + i motsetning til C1 og 107 leveres med hodekollisjonsputer, noe som absolutt er verdt å ta med seg. I tillegg kan Aygo + skilte med høyttalere i baksetene, noe de to rivalene mangler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer