Konklusjon og konkurrenter

BMW 316i er ikke billig, men er likevel en attraktiv konkurrent i premium-mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

En Volkswagen Passat med 1,6-liter og samme antall hestekrefter er over 10.000 kroner billigere, større, bedre utstyrt og kjører godt. Hvordan kan da den mindre og dyrere BMWen hevde seg?

Jo, den redder seg på økt kjøreglede og mer gjennomført premiumfølelse. Sistnevnte finner vi igjen i Audi A4, og det er bilen som konkurrerer mest direkte mot 3-serie.

Audi A4 1.6

Problemet er imidlertid at Audi har et stort gap i motorprogrammet, en 1,6-liter som yter 102 hestekrefter blir konkurrenten til 316i, for neste bensinmotor i A4-programmet er 1,8T med 163 hestekrefter som blir altfor dyr. Det er merkelig at ikke A4 leveres med den nyere 1,6 FSI-motoren som yter 115 hestekrefter, den dukker opp i både A3 og Passat og hadde vært en mer naturlig konkurrent. Presisering 23/1-06: Audi A4 kan leveres med en 2-liters motor som yter 130 hestekrefter, og koster fra 342.000 kroner. Også denne blir for dyr i sammenlikning med 316i, men er et rimeligere alternativ enn 1.8T.

Spranget fra 102 til 115 hestekrefter er ganske stort, og vil i praksis bety over sekundet dårligere akselerasjonstider og en god del lavere toppfart. I A3 bruker også 102-hesteren mer bensin enn 115-hesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer