Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz CLK er en nydelig bil. Den er forstatt en estetisk referanse i sin kategori, og den kan fås med motorer som yter designen full rettferdighet. Etter vår mening er ikke 220 CDI helt "riktig" - når man med god margin passerer halv-millionen. Men konkurrenter er det ikke flust med...

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Det måtte i såfall være BMW 3-serie. Og den har et adskillig rimeligere alternativ: For 414.000 kroner er en 320 Cd tilgjengelig, også den med en 150-hesters dieselmotor og automatisk girkasse. Vel og merke har den bilen det problemet at den er basert på utgående generasjon 3-serie. Den er også en god del mindre enn CLK og kan ikke - etter vår mening - måle seg med Mercedes-modellen i utstråling (vi våger ikke å snakke om karisma). Så da gjelder det å sette en pris på parade-faktoren... Det kan i den forbindelse tilrådes å ta en titt på Volvo C70, kupé-kabrioleten som entrer dette nisjemarkedet om kort tid. Det er lovet at den vil komme med en attraktiv nyutviklet diesel-motorisering, men prisen er ennå ikke kjent.

Konklusjon og konkurrenter


Irrelevant

Kapitelet konkurrenter blir dermed usedvanlig kort i dette tilfellet. Men siden det må konkluderes er det nærliggende å se på prisen først og dra den slutningen at hvis man vil betale den prisen for denne type bil så har man allerede bestemt seg for hvilken bil man vil - og kan - kjøpe. Hvis man ikke er helt fiksert på kategori kan man derimot vurdere å bruke pengene bedre på enten mer praktiske og funksjonelle eller mer sportslige og heftige biler. Men det blir en annen historie.

Prisen er selvsagt temmelig stiv.Den, samt en oversikt over utstyr og tekniske data, finner du her.

  • Se de store bildene her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer