Konklusjon og konkurrenter

Tradisjonelt er det kun motorsterke modeller som får firehjulsdrift, for eksempel Audi A4 kommer kun med firehjulsdrift i kombinasjon med en 3-liters dieselmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nemlig ikke det norske markedet som avgjør konfigurasjonene på de forskjellige bilmodellene, og i resten av Europa er firehjulsdrift først og fremst sett på som viktig i forbindelse med sportslige modeller.

En annen ting som gjør at Octavia 1,9 TDI 4X4 skiller seg ut er at den legger seg midt i mellom kompaktklassen og mellomklassen.

Ny eller gammel

Prisforskjellen til den gamle utgaven som skal selges parallelt kan gjøre at det er fristende å velge den som er 20.000 kroner billigere. Den vil sikkert også få attraktivt ekstrautstyr inkludert for å holde salget opp, men vi anbefaler klart den nye. Den er sikrere, har bedre plass og høyere komfort - og vil være lettere å selge som bruktbil noen år frem i tid.

Ingen

Innenfor rimelighetens grenser, +/- 50.000 kroner er det ingen konkurrenter med dieselmotor og firehjulsdrift bortsett fra de utgående modellene av Octavia (294.000 kroner), Volkswagen Golf (301.000 kroner) og Passat (361.000 kroner). Disse bilene har ganske lik motor som testbilen, men Passaten har en versjon med 130 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.