Konklusjon og konkurrenter

Vi har mye positivt å si om Chevrolet Nubira. Hvis målet er en ny og rimelig familiebil er derfor Nubira uten tvil en bil som bør vurderes. Noe selvsagt valg er Nubira imidlertid ikke.

Publisert
Sist oppdatert

For å sette Nubira-prisen i perspektiv, kan det nevnes at Chevrolet Nubira 1.6 SX koster omtrent det samme som en Volkswagen Polo 1.4 Higline - altså 200.000 kroner. At Nubira dermed er mye bil for pengene, er det ingen tvil om. Ingen andre bilprodusenter kan tilby en så stor stasjonsvogn med så mye utstyr til en like lav pris.

Burde hatt ESP

Men - og det finnes et men - Nubira kan ikke leveres med ESP, noe denne bilen absolutt ville hatt godt av. Nubira mangler også hodekollisonsputer, noe de aller fleste konkurrenter har. Velger man Nubira må man derfor være klar over at man prioriterer pris foran sikkerhet.

Opel Astra 1.6 Enjoy Business

Dessuten skal man være klar over at det faktisk finnes biler som ikke er så veldig mye dyrere enn Nubira. For eksempel nye Opel Astra, som koster 210.000 kroner med 1,6-liters motor og i utstyrsnivå Enjoy Business. Heller ikke denne bilen har ESP, men til forskjell fra Nubira, kan Astra leveres med ESP mot et pristillegg på 6.000 kroner. Astra har også seks kollisjonsputer. Og selv om Astra er noe kortere enn Nubira - 451 mot 458 centimeter - tar Astra igjen i bredden. Astra er 179 centimeter bred.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.