Konklusjon og konkurrenter

BMW 320i har klassens suverent mest underholdende kjøreegenskaper. Også høy komfort og kvalitetsfølelse, samt lavt forbruk taler for nykommeren. Men vær klar over den villedende prisen og den svake nybilgarantien.

Publisert
Sist oppdatert

I BMWs prislister kan det se ut som om BMW 320i bare koster 353.000 kroner. Dette ville i tilfelle vært en svært konkurransedyktig pris for en 150-hesters premium-sedan med så mange sterke sider.

Elendig utstyrsnivå

Vi spår imidlertid at det ikke vil bli solgt en eneste 320i til denne prisen. Hvorfor? Jo, fordi utstyrsnivået er provoserende dårlig. Du må nemlig ikke tro at du får verken tåkelykter, fartsholder, automatisk nedblendbart bakspeil, rattbetjening av radioen eller regnsensor for denne prisen. Dette er ekstrautstyr.

Det som er enda mer oppsiktsvekkende, er at bilen leveres med manuelt klimaanlegg og stålfelger. Elektronisk styring av klimaanlegget og aluminiumsfelger er med andre ord ekstrautstyr. Men det som virkelig tar kaka, er at BMW faktisk tar seg ekstra betalt for utstyr som koppholdere, oppbevaringslommer i forseteryggene, oppvarming av sidespeilene, leselys og belysning av sminkespeilene.

380.000 kroner

Enten man velger å kjøpe de overnevnte utstyrs-elementene enkeltvis eller som deler av ulike utstyrspakker, vil den reelle prisen for en godt utrustet BMW 320i i praksis nærme seg 380.000 kroner. Når vinterhjul, metallic lakk og leveringsomkostninger legges til, nærmer vi oss fort 400.000-kroners-streken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer