Konklusjon og konkurrenter

Kjøreglede, ytelser, og forbruk er blant de viktigste argumentene for BMW 330i. Svakt utstyrsnivå og dårlig nybilgaranti taler i mot.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 330i koster i utgangspunktet 644.000 kroner med manuell girkasse, 646.000 kroner med automatkasse. Dette ser ved første øyekast ut til å være en akseptabel pris sammenlignet med de mest opplagte konkurrentene. For denne prisen får man blant annet elektronisk stabilitetprogram (ESP/DSC), radio/CD-spiller, 6 kollisjonsputer, elektriske vindushevere rund baut, kjørecomputer, skinntrukket ratt, punkteringssikre dekk og lettmetallfelger.

Mangler automatisk klima

Men, og det er et stort men, du får utrolig nok ikke et elektronisk klimaanlegg. Med tanke på at bilen koster 644.000 kroner er det nærmest skandaløst å forlange 8.500 kroner, slik BMW gjør, for oppgradering til elektronisk styring av klimaanlegget.

Mer utstyr i Toyota Avensis

Kjøper du en Toyota Avensis 1.8 Sol til rundt 300.000 kroner får du blant annet regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektrisk innfellbare sidespeil og rattbetjening av radioen. Velger du en BMW 330i til godt over det dobbelte av prisen, står imidlertid slike godsaker på ekstrautstyrslisten. Det samme gjør fartsholder og alarm. Ta derfor interiør-bildene av vårt testeksemplar med en stor klype salt. Denne bilen har nemlig ekstrautstyr for hele 237.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer