Konklusjon og konkurrenter

Vi har tidligere kjørt V50 1.6, men med bensinmotor. Dette er også et godt alternativ, og den koster litt mindre.

Publisert
Sist oppdatert

Det er fort gjort å tenke slik at en bil nesten ikke kan brukes til den prisen som er oppgitt for grunnmodellen. Volvo sikter seg her inn på et segment hvor bilene har en del utstyr i utgangpunktet, og Volvo V50 1.6D kan brukes til kroner 288.900. Da har den radio/CD, DSTC (elektronisk stabilitetsprogram), manuelt klimaanlegg, kjørecomputer, fjernstyrt sentrallås, høyde og lengdejusterbart ratt, elektrisk drevne vinduer foran og bak og takskinner. Testbilen hadde en utstyrspakke som heter Kinetic. Da får man også blant annet elektronisk styrt klimaanlegg, fartsholder, skinnratt, aluminiumsfelger, radiostyring på rattet, tåkelys, innsynsvern og alarm. Denne pakken koster 24.000 kroner. Så langt fremstår prisen som forholdsvis god.

Audi, BMW og Jaguar

Dette er alle fine biler, men som prismessig befinner seg langt unna V50 1.6D. Grunnen til det er at disse ikke leverer sine konkurerende modeller med så små dieselmotorer. Audi A4 1.9 Tdi koster drøye 350.000 kroner med 115 hestekrefter og utgående BMW 318d koster drøye 360.000 med 115 hestekrefter. Det høye slagvolumet til disse to bilene er noe av problemet. Jaguar X-Type finnes ikke med mindre motor enn 131 hestekrefter, og det betyr en pris på over 400.000 kroner. Ønsker man å gå litt ned i prestisje og opp i krefter er Astra 1.9 Cdti med 150 hestekrefter et godt valg. Den koster omtrent det samme som Volvo V50 1.6D, men er mye raskere. Astra med denne motoren starter nå på 300.000 kroner etter en solid prisøkning fra 1. april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer