Konklusjon og konkurrenter

Størrelsen er klart i luksusklassen, men prisen hører hjemme i storbilklassen. Og kjøreopplevelsen er enda tydeligere i sistnevnte klasse.

Publisert
Sist oppdatert

I andre markeder dukker Chrysler 300 C Touring opp som en giftig priset utfordrer til Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse. I Norge er ikke amerikanerens pris like giftig, og det er bilens største problem.

Konkurrentene

Audi har fått en effektiv ny V6-motor på 3,2-liter i nye A6. 255 hestekrefter gjør denne til en sprekere bil enn 300 C Touring; der amerikaneren trenger 8,8 sekunder fra 0-100 km/t trenger Audien kun 7,4 sekunder. Og med firehjulsdrift og automatgir på plass koster den fra 723.000 kroner.

BMW 5-serie lanserer i disse dager en firehjulsdrevet utgave av 530i. Med en 3-liters rekkesekser får bilen ytelser som gjør at den fint holder følge med Chrysleren, og firehjulsdriften er den mest avanserte på markedet. Den litt mindre BMWen tilbyr ikke like mye plass, og prislappen på 781.000 kroner gjør at den koster omtrent det samme som 300 C Touring.

Mercedes-Benz E 350 er klart dyrest, og har klart kraftigst motor. 272 hestekrefter leverer V6-motoren på 3,5 liter, og det er nok til at den litt tyngre E-klassen fint kan hamle opp med den spreke Audien. Prisen starter på 946.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer