Konklusjon og konkurrenter

Vanlig Boxster har flere konkurrenter enn Boxster S, men markedet er på ingen måte oversvømt av biler som kan ta opp kampen.

Publisert
Sist oppdatert

850.000 kroner koster en Porsche Boxster S, og før den er ferdig utstyrt vil 900.000 kroner være passert og prisen vil nok ligge farlig nær millionen.

Denne klassen, motorsterke tosetere med høyt sikkerhetsnivå og spennende kjøregenskaper, er etter hvert blitt en tysk spesialitet. De litt enklere toseterne er det engelskmennene og japanerne som har tatt seg av.

BMW Z4 Roadster 3.0

Z4 er lett, så lett at den med sin treliters rekkesekser på 231 hestekrefter nesten holder følge med Boxster S. Den skal i følge fabrikken klare 0-100 km/t på 5,9 sekunder, en øvelse der Boxster S nøyer seg med 5,5 sekunder. Likevel har vi en følelse av at den vil stå enda tydeligere frem som en konkurrent hvis den får den nye versjonen av BMWs treliter som leverer 258 hestekrefter. Denne motoren sitter i nye 3-serie, 5-serie, 6-serie og 7-serie.

Med en pris som begynner på 618.000 kroner er BMW denne gang budsjettalternativet, og det er nok også en bil som har litt høyere brukskomfort enn Boxster S.

Mercedes-Benz SLK 350

I fjor kom den lille SLKen, og den har som eneste i dette selskapet platetak. Fordelene med lakkert tak er både tyverisikring og vinteregenskaper, men så bra som kabrioleten i Boxster fungerer er ikke komfortgevinstene altfor store. Takkonstruksjonene tar også en del plass, og det er bagasjeplassen det går utover i SLK. En 3,5-liters V6-motor varter opp med 272 hestekrefter, og SLK holder følge med Boxster S.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer