Konklusjon og konkurrenter

Citroën C4 er en sjarmerende og annerledes bil uten store svakheter. Best i klassen er den imidlertid ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Sammenlignet med sin forgjenger, Citroën Xsara, er C4 en svært god bil. Hvis vi sammenligner med de beste konkurrentene, fremstår C4 imidlertid mer som en middelhavsfarer. Det betyr ikke at bilen er dårlig. Men det betyr at flere konkurrerende produsenter har lyktes enda bedre med sine modeller, noe vi straks skal komme tilbake til.

Fra 250.000 kroner

Men la oss først ta en titt på utstyr og priser. Med 1.6 HDi-motor under panseret og i laveste utstyrsnivå, X, starter C4 på 250.000 kroner. Vårt testeksemplar var i neste utstyrsnivå, SX, og koster 261.000 kroner. Denne prisen inkluderer viktig utstyr som elektronisk stabilitetsprogram (ESP), integrert og rattbetjent stereoanlegg, manuelt klimaanlegg og seks kollisjonsputer. Standardutstyret omfatter også fartsholder og -begrenser, kjørecomputer, fjernbetjent sentrallås, elektriske vindusheiser foran og separate leselys. I tillegg kommer parfymedispenser, veskekrok og mulighet for å koble ut passasjer-kollisjonsputen. Med tanke på de siste punktene, er det etter vårt syn merkelig at sminkespeilene mangler belysning.

SX Pack: 273.000 kroner

Ved å legge til 12.000 kroner når man opp til det høyeste utstyrsnivået, SX Pack (273.000 kroner). Da får man i tillegg elektronisk klimaanlegg, elektriske vindusheiser i bakdørene, midtarmlene i baksetet, skinntrukket ratt, skuff under fremre passasjersete og mulighet for å kjøle ned hanskerommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.