Konklusjon og konkurrenter

Tross klare tegn på alderdom, særlig i utseende, er dagens Liana, takket være kvalitetsmessige og utstyrsmessige oppgraderinger, i stand til fortsatt å forsvare sin posisjon i en spesiell nisje: kompaktbil med firehjulsdrift.

Publisert
Sist oppdatert

Det kunne være fristende å si at Suzuki Liana 4X4 Sport SUV egentlig ikke har noen direkte konkurrenter. Dette fordi man skal lete med lys og lykte for å finne noen annen kompakt familiebil med firehjulsdrift til den prisen: 234.900 kroner. (Med automatgir blir prisen 257.400 kroner). Tillegg for integrert stereoanlegg med CD-spiller og rattbetjening er 3.900 kroner, derimot er lettmetallfelger standard.

Ingen med firehjulstrekk

Hva slags alternativer har vi egentlig på det norske markedet hvis vi ser på kriteriene pris, brukbar plass og motor, og firehjulstrekk? Tenker man kompakt bil med firehjulstrekk er det nærliggende å tenke på Volkswagen Golf utstyrt med 4x4-systemet 4Motion. Da innstegsmodellen her koster over 300.000 kroner er det uaktuelt å ta den i betraktning.

Firehjulstrekk kan man også få på Renault Kangoo med 1,6 liters motor og 95 hestekrefter. Her stemmer prisen bedre; 244.500 koster Kangoo i denne utførelsen. Hvis masse bagasjeplass er et kriterium sammen med firehjulstrekk og pris under 250.000, blir denne å foretrekke i og med at den har mer enn dobbelt så stort lastevolum. Men da må man til gjengjeld gi avkall på moderne personbil-egenskaper. Kangoo er tross alt utviklet på basis av en varebil. Det er derfor drøyt å anse den som en direkte konkurrent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer