Konklusjon og konkurrenter

Alene på grønne skilter, men V8 i SUV klassen er mer regelen enn unntaket.

Publisert
Sist oppdatert

Varebilregistrert har ikke Discovery 3 V8 noen alvorlige konkurrenter. Den er nyere, sprekere og bedre - og klart dyrest med en startpris på 672.000 kroner.

Ser vi på personbilutgaven dukker det opp et imponerende kobbel, og vi skal se nærmere på hva de som er villig til å betale rundt 1,2-millioner for en SUV kan velge blant. Spesielt for Discovery 3 er at den har den beste løsningen for tre seterader, og selv voksne vil kunne sitte i bakerste seterad.

V8-gjengen

Om kort tid vil nye Mercedes-Benz M-klasse være på plass i Norge, og den har vokst seg stor på flere måter. Nye ML 500 skremmer mer med dreiemoment på 460 Nm, enn med 306 hestekrefter. Den vil starte på 1.284.000 kroner, og du må kjøpe til litt ekstra som lavgir og luftfjæring for at den skal kunne operere utenfor asfalten. Den helt nye bilen er ganske lett med 2.100 kilo i denne sammenhengen, og en syvtrinns automatgirkasse sørger for imponerende 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Neste konkurrent er helt uten terrengambisjoner, men Volvo XC90 V8 er sprek og kan leveres med tre seterader. 315 hestekrefter yter 4,4-literen Volvo har utviklet i samarbeid med Yamaha, og koblet til en sekstrinns automatgirkasse gjør det Volvoen betydelig sprekere enn Discovery 3. 0-100 km/t er oppgitt til 7,2 sekunder. Også dreiemomentet er høyere, 440 Nm ved 3.900 o/min. Prisen er litt høyere, 1.215.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer