Konklusjon og konkurrenter

Citroën C4 VTS er en spesiell, innovativ, uvanlig velutstyrt og friskt motorisert bil. Den som er på jakt etter fart og spenning får imidlertid langt mer valuta for pengene hos andre produsenter.

Publisert
Sist oppdatert

C4 VTS koster 360.000 kroner. Dette er etter vårt syn en stiv pris. Riktignok er bilen meget godt utstyrt. Men verken motor eller kjøreegenskaper holder følge med beste i klassen. For eksempel koster en Golf GTI 368.000 kroner, bare 8.000 kroner mer. Med tanke på at denne bilen kan by på 200 ekte hestekrefter, rå kjøreegenskaper og et fint interiør, fremstår VTS som dyr, det høye utstyrsnivået til tross. Golf klarer 0 til 100 på 7,2 sekunder, 1,1 sekunder raskere enn VTS.

Astra 2.0T Sport

VTS fremstår også som stivt priset hvis vi sammenligner med Opel Astra 2.0T Sport (8,2 sekunder), som kan skilte med elektronisk styrte støtdempere og 200 hestekrefter. Denne bilen koster 362.000 kroner.

Corolla T-Sport og Leon 1.8 20VT

Enda verre blir det hvis vi sammenligner med Corolla 1.8 T-Sport (8,4). Denne bilen, som har en 192-hesters motor, koster 344.000 kroner. For ikke å snakke om Seat Leon 1.8 20VT Sport (7,7), som kan skilte med 180 hestekrefter og koster 318.000 kroner.

Hvis man er ute etter mest mulig fart og kjøreegenskaper for pengene, fremstår C4 VTS dermed som et dårlig kjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer