Konklusjon og konkurrenter

Ford Mondeo er fortsatt en av de største stasjonsvognene i familieklassen. Den nyeste utfordreren er Opel Vectra og den finnes også med en sprek dieselmotor.

Publisert
Sist oppdatert

Det er i virkeligheten disse to bilene det handler om. Både Renault Laguna, Citroen C5 og Peugeot 407 finnes i stasjonsvognutgaver med fine dieselmotorer, men alle disse er jevnt over priset høyere enn Ford og Opel til tross for at de har mindre effekt og dreiemoment. VW Passat finnes fortsatt i gammel utførelse og den selges nå med omfattende utstyrspakker til fine priser. Da trenger man bare tenke på at det er noen få uker til ny Passat er på plass i Norge. Biler som Mazda 6 og Subaru Legacy finnes ikke med dieselmotor.

Hardt i toppen

Ford Mondeo 2.2 Tdci har en skikkelig konkurrent og det er Opel Vectra med 150 hestekrefter. Opel starter på 353.000 kroner med denne motoren og manuelt gir. Ønsker du deg automatgir kan Opel også levere dette. Det er til og med en sekstrinns kasse og prisen blir da 374.000 kroner. Likevel har ikke Opel det utstyrsnivået som Ford har og prisene blir totalt sett ikke så forskjellige. Ford har for eksempel seter i skinn og Alcantara og bare dette vil utjevne prisene mye. I Opel må du også kjøpe en pakke til 9.900 kroner for å få fartsholder, radio/CD/MP3 og elektronisk klimaanlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer