Konklusjon og konkurrenter

Cadillac SRX har overbevist på mange måter, men når vi samtidig skal holde et øye på prisen blir bilen mindre overbevisende.

Publisert
Sist oppdatert

Billigste SRX, 3,2 V6 Elegance, koster 849.500 kroner, og det er uten dempersystemet som muligens er årsaken til de fine kjøreegenskapene, og også uten den tredje seteraden. Vår testbil var en SRX 3,2 V6 Sport Luxury som starter på 897.500 kroner som femseter, og som koster 910.400 kroner som syvseter. I tillegg hadde testbilen nok ekstrautstyr til at prisen vil ende svært nær en million kroner.

Storebroren, SRX 4,6 V8 Sport, varter opp med 325 hestekrefter og en pris som starter på 1.147.900 kroner.

En som likner mest

Vi mener Volvos USA-tilpassede XC90 er den bilen som likner mest på SRX. XC90 gjør det godt også på det europeiske markedet, og det er klart at den store SUV-trenden er litt på hell. Kundene vil heller ha biler som med høy komfort kombinerer SUVens romslighet med flerbruksbilens praktiske indre. Og XC90 er på samme måte som SRX en bil som har svært lite i terrenget å gjøre.

Den XC90-modellen som best kan sammenliknes med vår SRX er T6-modellen. Den har høyere startpris med 922.000 kroner, og vil trenge like mye ekstrautstyr som SRX. Dermed har Volvoen ingen prisfordel. Den 2,9-liters T6-motoren er en rekkesekser med to turboer som leverer 272 hestekrefter og 380 Nm ved 1.800 o/min. SRXen har en bedre girkasse enn den litt gammelmodige firetrinnsgirkassen som sitter i XC90 med T6-motoren. Girkassen og den høyere vekten gjør at XC90 nok vil oppleves som mindre sprek enn SRX til tross for overtaket i motorkraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer