Konklusjon og konkurrenter

Audi A4 Avant er uten tvil blant de beste alternativene for deg som er på jakt etter en liten mellomklasse-stasjonsvogn i premiumsegmentet. Den største utfordreren heter Volvo V50.

Publisert
Sist oppdatert

Audi A4 starter på 290.000 kroner. For denne summen blir man eier av en sedan med 1,6-liters bensinmotor. Stasjonsvognen, den såkalte Avant, er rundt 16.000 kroner dyrere og har dermed en startpris på 306.000 kroner.

Høyt utstyrsnivå

Vårt testeksemplar, en Avant 2.0 TDI, koster 395.000 kroner. Denne summen inkluderer utstyr som elektronisk stabilitetsprogram (ESP), elektronisk klimaanlegg med to soner, integrert radio og CD-spiller, en omfattende kjørecomputer og aluminiumsfelger. Standardutstyret omfatter også seks kollisjonsputer, dybdejusterbart ratt og elektriske vindusheiser i fordørene. Dermed vil de fleste kun savne elektriske vindusheiser i bakdørene, som merkelig nok er ekstrautstyr.

BMW 320d Touring

En av de mest opplagte A4-konkurrentene heter BMW 3-serie. BMW 320d Touring (150 hk) koster 398.000 kroner, bare noen få tusenlapper mer enn A4. Som mange DinSide-lesere vil vite, er imidlertid en ny 3-serie på vei. Den nye sedanen er på plass allerede i mars, mens stasjonsvognen er ventet i september. Vi anbefaler aldri utgående modeller og mener at det må et saftig prisavslag til før man velger utgående 3-serie fremfor den ansiktsløftede A4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.