Konklusjon og konkurrenter

Hvis du er på jakt etter en bil som klarer "alt", er dette et godt alternativ. Den har enormt med plass, går som en drøm i skogen og har gode nok veiegenskaper.

Publisert
Sist oppdatert

Denne klassen med biler er en blandet forsamling, men det som kan sies helt sikkert at det i hvertfall finnes noe for enhver smak. Her er det både syvsetere, bensin og dieselvarianter, gate- og terrengvogner.

Japanerne

Patrol, Pathfinder, Land Cruiser og Pajero er et fint følge med biler som i Norge er aktuelle som varebil klasse 2. Det skyldes selvsagt at de faktisk oppfyller varebilkravene og at de som personbiler koster nesten det samme som premiummerkene. Derfor har det blitt til at kundene i hovedsak har valgt premiummerkene istedet for japanerne. Discovery er også kraftig konkurrent til japanerne siden den også selges som varebil klasse 2.

Premium

Range Rover er nok en av de sterkeste konkurrentene til Discovery. Den er mer luksuriøs, men er utstyrt med motorer med lavere ytelsestall og koster mer. Likevel tror vi Range Rover fortsatt vil ha sin trofaste tilhengerskare. Range Rover Sport kommer til våren og en del X5- og Cayenne-kunder vil nok sikle på denne. Volkswagen Touareg 2.5 TDI har ytelser som ligner på Discovery, endel terrengegenskaper og koster mindre. Den har heller ikke mulighet for syv seter. Touareg blir tilgjengelig med en ny V6 dieselmotor fra april. Mercedes M-klasse kommer som nye modell i år. Alle om som vurderer ny M-klasse bør vente til den nye er på plass. Den kommer i to varianter hvorav en er mer terrengtilpasset. M-klasse kommer også med to nye V6 dieselmotorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.