Konklusjon og konkurrenter

Volkswagen Golf GTI setter standard i GTI-klassen og er i tillegg godt priset. Dermed er Golf GTI utvilsomt klassens beste kjøp.

Publisert
Sist oppdatert

Golf GTI har en utropspris på 368.000 kroner. Med fem dører stiger prisen til 374.000 kroner, noe som etter vårt syn er en god pris, motor og utstyrsnivå tatt i betraktning. La oss se litt nærmere på hva du får for denne summen.

Høyt utstyrsnivå

Jo, du får altså en flott 200-hesters turbo-motor, med et særdeles bredt effektregister, rå bremser og en bil med flotte kjøreegenskaper. Du får også et integrert stereoanlegg, et elektronisk klimaanlegg med to soner og ESP. Den som velger Golf GTi blir også eier av en stor kjørecomputer, regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektriske vindusheiser, dype sportsseter med elektrisk regulerbar korsryggstøtte samt 17-toms aluminiumsfelger. Med andre ord er det ikke mye utover alarm, vinterhjul og eventuelt metallic lakk man trenger å betale ekstra for.

Kjøp DSG-kasse

Vi vil imidlertid anbefale å legge rundt 15.000 kroner i en DSG-kasse. Prisen kommer da opp i 389.000 kroner, men til gjengjeld kan man glede seg over en særdeles rask - og gjerrig - "automatkasse".

Hva har konkurrentene å stille opp mot dette?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.