Konklusjon og konkurrenter

Trofaste DinSide-lesere vil vite at vi anser nye Skoda Octavia som et av mellomklassens beste kjøp. Men hvilken motor skal du velge?

Publisert
Sist oppdatert

Sist gang vi testet Octavia skrev vi at nye Octavia er blitt stor nok til å kunne sammenlignes med biler som Citroën C5, Ford Mondeo, Mazda 6, Nissan Primera, Opel Vectra, Peugeot 407, Renault Laguna, Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Octavia kan også by på høyere opplevd kvalitet enn mange av disse.

Uvanlig mye utstyr

Samtidig er Octavia-prisene gode - og blir bedre jo høyere utstyrsnivå du velger. For eksempel koster den topputstyrte Octavia 1.6 Laurin & Klement 258.000 kroner. Denne bilen kan skilte med godsaker som navigasjon, delskinnseter, xenon-lykter, parkeringssensorer foran og bak, 12 høyttalere og fartsholder. To-soners elektronisk klimaanlegg, regnsensor, aluminiumsfelger, automatisk avblendbart bakspeil og integrert radio følger også med på kjøpet, i likhet med en avansert kjørecomputer, 6 kollisjonsputer, ESP, aktive hodestøtter, elektriske vindusheiser rund baut med mer.

Til sammenligning må du ut med 248.000 kroner for den langt svakere utstyrte kombiutgaven av Toyota Avensis Business.

Ikke den mest prisgunstige

Også vårt testeksemplar, Octavia 2.0 TDI Elegance, gir mye bil for pengene. Denne bilen koster 312.000 kroner, noe som er en relativt lav sum, motoreffekt og utstyrsnivå tatt i betraktning. Likevel, hvis vi eksempelvis sammenligner med kombiutgaveen av Ford Mondeo 2.0 TDCi Trend med 130 hestekrefter, fremstår ikke Octaviaen som spesielt gunstig. Mondeoen, som riktignok er noe svakere utstyrt, koster 318.000 kroner - bare 6.000 kroner mer enn Octaviaen. Med tanke på at Mondeo er en større bil, er ikke denne prisfordelen spesielt stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer