Konklusjon og konkurrenter

Vi tror ikke alt for mange vil vurdere Subaru Impreza og Audi A3 Sportback opp i mot hverandre, men Subaruen er faktisk Audiens nærmeste konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Testbilen med utstyrsnivå Ambition starter på 435.000 kroner, og for vår testbil var sluttsummen 531.000 kroner med alt utstyr på plass. Nærmere 40.000 kroner står navigasjonssystem, oppgradert musikkanlegg og TV for, og det er også andre ting på listen det er mulig å leve uten.

En for oss spennende og ny detalj på musikkanlegget var muligheten for å sette inn små minnekort med mp3-komprimert musikk på. Det var to kortslisser bak skjermen til navigasjonsanlegget.

En som likner

Forholdsvis praktisk, masse krefter og firehjulsdrift er ikke så alt for vanlig, og i prisklassen under 450.000 kroner er det faktisk Subaru Impreza 2.0 WRX (443.000 kroner) som dukker opp med en sprek toliters boksermotor med turbo som yter 218 hestekrefter, nok til at den litt lettere bilen stikker fra 0-100 km/t på 5,9 sekunder. Subaruen er betydelig røffere og mindre komfortabel enn A3 Sportback, men oppleves som en sportsligere bil med et firehjulsdriftsystem mer egnet for å gnage seg gjennom svinger i fullt driv.

Opp en klasse

I underkant av 50.000 kroner ekstra gir deg storebror A4 Avant (485.000 kroner) med akkurat samme motor. Den tilbyr mer plass, og går ikke langt unna like bra som lillebror. Det skiller 0,4 sekunder i lillebrors favør på 0-100 km/t-tiden, og toppfarten er i praksis den samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.