Konklusjon og konkurrenter

Land Cruiser er blant de få som kombinerer vei- og terrengegenskaper på en god måte.

Publisert
Sist oppdatert

Konkurrentene har i stor grad valgt bort terrengegenskaper for å lykkes med veieegenskapene, og trenger du terrengegenskaper kommer du ikke utenom Land Cruiser. Den eneste bilen som leverer bedre komfort og som fortsatt sannsynligvis holder følge i terrenget er nye Land Rover Discovery 3.

750.000 kroner

Et par tusenlapper under 750.000 kroner må du finne frem for den velutstyrte GX-utgaven som blant annet har navigasjonssystem på standardutstyrslisten. Billigste versjon starter på 627.000 kroner med manuell girkasse. Selv om 750.000 kroner virker voldsomt er nesten ingen av konkurrentene billigere.

Tøffere klasse

Klassen for store SUVer øker i bredde, og noen gamle travere dukker på samme måte som Land Cruiser opp i nye generasjoner. Mange venter på den nye Mercedes-Benz M-klasse som kommer til sommeren, dagens utgave av 270 CDI begynner på 674.000 kroner. Selv om vi mente at M270 CDI trakk det lengste strået i en tidligere sammenlikningstest av disse to bilene, er vi i dag med den nye oppgraderte motoren og nye girkassen usikker på utfallet av en sammenlikning. Og for bruktbilprisen er det sjeldent gunstig å sitte på forrige generasjon av en bilmodell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer