Konklusjon og konkurrenter

Citroën C5 har blitt en vakrere bil. SX-utgaven er i tillegg komfortabel og svært godt utstyrt. Likevel når ikke C5 helt opp til de beste bilene i mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Isolert sett er C5 en god, komfortabel bil som det er lett å trives i. Og hvis C5 tiltaler deg, gjør du ingen tabbe ved å velge den.

Hard konkurranse

C5 har imidlertid det samme problemet som alle andre biler i dag - konkurransen er knallhard. Dette gjelder ikke minst i mellomklassen, der nesten samtlige bilprodusenter er representert. Dermed tillates ikke mange svakheter hvis man har ambisjoner om å tilhøre eliteserien.

Dvaske kjøreegenskaper

C5 har ikke mange svakheter. Men de er mange nok til at bilen ikke blir vårt førstevalg. Blant annet synes vi kjøreegenskapene er i dvaskeste laget. Og dessverre for Citroën er det ingen unnskyldning at de i stedet har satset på komfort. I dag finnes det en rekke modeller som leverer begge deler.

Vi godkjente bakseteplassen, men det betyr ikke at den er klasseledende. Flere mellomklassebiler byr på bedre benplass, og mange byr på bedre takhøyde.

Høy pris

Vårt konkrete testeksemplar har i tillegg to andre problemer. En automatkasse som er moden for utskifting og en ganske høy pris. Citroën C5 2.0i SX koster nemlig 348.000 kroner. I denne prisen er riktignok mye utstyr inkludert (se forrige kapittel). Likevel blir prisen etter vårt syn i drøyeste laget når vi sammenligner med aktuelle konkurrenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer