Konklusjon og konkurrenter

CLS er drøye 4,9 meter lang og er med andre ord en kjempestor bil. De typiske konkurrentene er der, men flere av disse markedsføres ikke i Norge, og noen av dem eksisterer kun i svært høye prisklasser.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes CLS er en forholdsvis praktisk sportskupé siden den har fire dører. Det gjør at baksetene faktisk kan brukes til noe annet enn ekstra bagasjerom. Likevel har bilens design og plassforhold måttet vike mye for konseptet, og derfor blir ikke dette en komfortabel racerbil for fire personer, men for to. Den største fordelen til CLS er at den faktisk finnes med såpass liten motor som en V6-er. Det gjør den prismessig tilgjengelig for flere.

Konkurrenter

Det finnes mange motorsterke GT-biler som kan sammenlignes med denne. Særlig italienere som Ferrrari og Maserati finnes som liknende biler, men med to dører og mye større motorer og prislapp. I tillegg markedsføres ikke disse bilene i Norge. Fra England kommer Aston Martin og Jaguar. Lekre saker som også ligger langt over i pris takket være store motorer. Det nærmeste vi kommer herfra blir Jaguar XK8 med 300 hestekrefter og en prislapp på noe over 1,1 million. Mercedes har også flere kupémodeller selv, men ingen av disse ligger helt i samme gate med CLS. CLK er for liten, Sportcoupe altfor liten og CL er altfor dyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer