Konklusjon og konkurrenter

X5 er fortsatt drømmebilen for mange, og det skjønner vi. Akkurat nå, før Touareg blir utstyrt med 225 hestekrefter og 500 newtonmeter fra en V6 dieselmotor, er BMW X5 3.0d en grom dieselbil.

Publisert
Sist oppdatert

Likevel er det ingen tvil om at X5 begynner å trekke på årene. Vi mener det egentlig ikke slik at det er et argument for ikke å kjøpe, men for de som kjøper nå og skal beholde bilen i to-tre år, vil oppleve å bytte den inn etter at en ny modell har kommet på banen. I 2006 vil antagelig den nye modellen vises.

Spennende konkurrenter

For å komme i betraktning sammen med X5 3.0d, må konkurrentene stille med både kjøreegenskaper og krefter. Volvo XC90 D5 og VW Touareg R5 TDI har for liten motor og det samme gjelder nåværende Mercedes M 270 CDI. Volvo XC90 D5 anbefaler vi varmt til de som har mindre effektkrav, men M 270 CDI ville vi ikke kjøpt nå så sant du ikke får den til røverpris. En ny M-klasse er rett rundt hjørnet. Da nærmer vi oss også det som er de virkelige konkurrentene. Den nye M-klassen er helt klart det. 280 CDI (190hk/440nm) og 320 CDI (224hk/510 nm) er klart noe å vurdere. Det samme gjelder VW Touareg V6 TDI som blir utstyrt med 225 hestekrefter og 500 newtonmeter. Dessverre er det ikke satt noen priser på disse splitter nye modellene. En annen råtøff bil er den nye Land Rover Discovery. Sjekk denne lenken. Dette er en terrengtøffing og kommer med en V6 dieselmotor med 190 hestekrefter og 445 newtonmeter. "Disco" koster topputstyrt det samme som X5 koster skrapet, 873.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer