Konklusjon og konkurrenter

Stasjonsvognutgaven av nye Opel Astra er utvilsomt et av klassens aller beste kjøp - sannsynligvis det beste.

Publisert
Sist oppdatert

Den som er på jakt etter en stasjonsvogn i prisklassen under 250.000 kroner bør ikke overse Opel Astra. Bilen er nemlig et svært trivelig bekjentskap med mange sterke sider.

Lav startpris

Ved første øyekast ser Astra stasjonsvogn ut til å være utrolig billig. Vårt testeksemplar, en 1.6 Enjoy, koster for eksempel bare 217.000 kroner. Det er imidlertid viktig å legge merke til at bilen i utgangspunktet har et lavt utstyrsnivå. For 217.000 kroner får man kun fjernbetjent sentrallås, elektrisk regulerbare speil, elektriske vindusheiser foran og et manuelt klimaanlegg.

236.000 kroner

Er man på jakt etter en godt utstyrt bil, må man derfor legge til en del ekstrautstyr, deriblant radio (3.900), elektronisk styring av klimaanlegget (4.400), elektriske vindusheiser i bakdørene (2.700), kjørecomputer (2.150) og elektronisk stabilitetsprogram (ESP) (6.000). Dermed øker prisen med drøye 19.000 kroner, noe som gir en sum på cirka 236.000 kroner.

Blant de rimeligste

Til gjengjeld sitter man da med en svært velutstyrt og stor bil (451 cm lang, 175 cm bred). Og hvis vi sammenligner med de mest aktuelle konkurrentene, viser det seg at dette er en god pris, størrelse og utstyrsnivå tatt i betraktning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer