Konklusjon og konkurrenter

Salget av små SUVer øker stadig og mange produsenter har en eller annen variant i sortimentet. Motorutvalget har imidlertid vært stusselig, og gode dieselmotorer har vært en mangelvare.

Publisert
Sist oppdatert

Nå som dieselmotorene etter hvert begynner å komme også i denne klassen, dukker et nytt behov opp: Hadde det ikke vært fint med automatgir? Og svaret er ja, denne bilklassen er spesielt godt egnet for automatgir.

En konkurrent

Og ser vi etter biler i denne klassen som tilbyr både diesel og automatgir dukker kun Land Rover Freelander opp. 2,0-liters TD4-motoren fra BMW yter det samme som motoren i Tucson målt i hestekrefter, men den er sterkere når vi ser på dreiemoment. 260 Nm ved 1.750 o/min gir et lite forsprang, men den største forskjellen ligger i at Freelander er utstyrt med en femtrinnsgirkasse som gjør at den både er og oppleves som sprekere enn Tucson.

En Freelander med automatgir og dieselmotor begynner på 368.000 kroner. I forhold til Tucson er den dårlige utstyrt med hensyn til sikkerhetsutstyr, den kan ikke leveres med ESP og den har kun to kollisjonsputer mot Tucsons seks. Den har heller ikke elektronisk styrt klimaanlegg.

Bare diesel

Foreløpig er det Nissan X-trial som har den heftigste dieselmotoren i klassen, en 2,2-liter sørger for 136 hestekrefter og 314 Nm ved 2.000 o/min. Med 6-trinns manuell girkasse begynner prisen på 346.900 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer