Konklusjon og konkurrenter

Hyundai Tucson er en god bil. Dessverre er bilen både for liten og for dyr til å kunne utkonkurrere japanske konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Hyundai Tucson 2.0 GLS koster i dag 330.000 kroner. Når bilen i løpet av de nærmeste månedene blir tilgjengelig med ESP, stiger prisen til 333.000 kroner. Dette er etter vårt syn en for høy pris. Hvorfor?

CR-V 2.0 ES: 348.000 kr

Jo, fordi det finnes biler som Honda CR-V. Honda CR-V 2.0 ES koster riktignok 348.000 kroner - 15.000 kroner mer enn Tucson. Til gjengjeld er bilen raskere, bedre utstyrt og betydelig større enn Tucson. CR-V leveres riktignok ikke med alarm, til gjengjeld får CR-V-kunder et rattbetjent, integrert stereoanlegg og 16-toms felger på kjøpet. CR-V-lasterommet går utenpå det vi fant i Tucson, samtidig som baksetepassasjerene i Hondaen kan nyte seter med justerbar benplass og seterygg.

Andrehåndsverdi

Andrehåndsverdi bør alltid være på dagsorden for en nybilkjøper. Og selv om Hyundai som merke har utviklet seg voldsomt de siste årene, er ikke vi i tvil om at en CR-V vil ha en høyere andrehåndsverdi enn en Tucson.

RAV4 2.0: 334.000 kr

Tucson møter også en annen skarpskodd konkurrent - Toyota RAV4. RAV4 2.0 koster 334.000 kroner, bare 1.000 kroner mer enn Tucson 2.0 GLS. Også RAV4 mangler alarm, men kan i likhet med CR-V skilte med rattbetjent stereoanlegg og en friskere motor. RAV4 er noe mindre enn Tucson, men har Toyota-emblem i grillen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer