Konklusjon og konkurrenter

Billigste Smart kan konkurrere på pris. Vår testbil med mellomstor motor og en del utstyr kan ikke det, men den er fortsatt attraktiv.

Publisert
Sist oppdatert

Mye av attraktiviteten består i utseendet, men heldigvis følges designen opp av en praktisk og velkjørende hverdagsbil. I småbilklassen vil Smart Fourfour kunne hevde seg mot de aller fleste.

Starter gunstig

Billigste Forfour koster 159.000 kroner (tresylindret 1,1-liter, 75 hk). Det er billig med tanke på at fornuft, og i småbilklassen vanskelig tilgjengelig utstyr, som ESP er standardutstyr. Det er også klimaanlegg. Eneste bilen i klassen med samme utstyr tilgjengelig er Volkswagen Polo 1,2 Comfortline som er over 20.000 kroner dyrere med en svakere tresylindret motor på 65 hestekrefter.

Mye bil

Vår testbil var en 1,3-liter med utstyrsnivå Passion, 190.000 kroner, og med skinninteriør og litt oppgradering av musikkanlegget samt soltak stiger prisen med litt over 20.000 kroner. Vi ville nok heller brukt penger på pakker som sørger for lyktspylere og, elektrisk innstillbare og oppvarmede speil. Denne pakken innholder også elektriske vinduer bak, en smart midtkonsoll, regnsensor og korsryggstøtte i førersetet. Til sammen blir det en ekstraregning på 6.000 kroner, det vil si at du kan få en relativt komplett småbil for rett under 200.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer