Konklusjon og konkurrenter

Takket være ansiktsløftingen er Jazz fortsatt blant de beste kjøpene i småbilklassen. Men konkurransen har blitt hardere.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2002 kåret vi Jazz til beste småbilkjøp. Siden den gang har tre nye aktører entret arenaen, Daewoo Kalos, nye Nissan Micra og nye Mitsubishi Colt. Vi har gitt de to sistnevnte gode skussmål, ikke minst Colt, som har en seteløsning som kan måle seg med Jazz.

Er Mitsubishi Colt, som leveres med fem års garanti, et bedre kjøp en landsmannen Jazz? Vi tør ikke konkludere før vi har latt de to møtes til duell.

Best i byen

Det vi imidlertid kan si, er at Jazz åpenbart er i klassetoppen. Som alle andre biler har også Jazz sine svakheter. Blant annet har Jazz svakere kjøre- og bremseegenskaper enn mange av sine konkurrenter. Faktum er imidlertid at de fleste småbiler lever størsteparten av sine liv i byene, der landeveis-egenskaper har liten betydning.

Klasse-svakheter

Det at rattet ikke kan justeres i dybden og at førersetet i praksis mangler høydejustering er også negativt. Til bilens forsvar må det imidlertid nevnes at dybdejusterbare ratt fortsatt er uvanlig i småbil-klassen.

Det samme kan sies om den harde dashbordplasten og fraværet av ESP. Det finnes unntak, for eksempel Volkswagen Polo, men i det store og hele er disse manglene typiske småbilfenomener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer