Konklusjon og konkurrenter

Småbilklassen er den mest prisfølsomme klassen, og Mazda 2 kan ikke konkurrere direkte på pris.

Publisert
Sist oppdatert

180.000 kroner er nemlig litt høyt i forhold til mange av konkurrentene, og når de nærmer seg denne prisen har de gjerne større motorer og mer utstyr.

Priskonkurrentene

Du får ganske mye bil for 180.000 kroner hos konkurrentene. Spesielt de som er mer tradisjonelle i formen som Hyundai Getz og Ford Fiesta. En Hyundai Getz er et alternativ for de med dårlig tid, for 182.000 kroner får du en 1,6-liter som yter 105 hestekrefter.

En Ford Fiesta dukker også opp mer motorsterk til 179.000 kroner. Da sitter det en 1,4-liter med 80 hestekrefter under panseret. Dessverre vil prisen måtte plusses på med 9.500 kroner for å få klimaanlegg. Også Opel Corsa er sprekere, en 1,4-liter med 90 hestekrefter koster deg 182.000 kroner inkludert klimaanlegg.

En annen prisgunstig konkurrent er Nissan Micra, som med en 1,2-liter med 80 hestekrefter koster 172.000 kroner med automatisk klimaanlegg.

En bil som ikke konkurrerer direkte på pris, men som kan leveres med elektronisk stabilitetssystem er Volkswagen Polo. Fra utstyrsnivå Comfortline er dette sikkerhetsutstyret standard. En Polo Comfortline med 1,4-liter og 75 hestekrefter koster 180.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer