Konklusjon og konkurrenter

Citroën C4 er en god bil som kan skilte med mange artige løsninger. Disse er bilens viktigste våpen.

Publisert
Sist oppdatert

Hvis man er ute etter en annerledes bil som synes godt i trafikkbildet - og som i tillegg kan skilte med morsomme nyvinninger - er C4 uten tvil en interessant bil. I SX Pack- og VTS-versjon er bilen velutstyrt og med 1,6-liters bensinmotor er prisen grei.

Tøffe konkurrenter

C4s store problem er de mange og svært gode konkurrentene. C4 vil blant andre møte biler som Volkswagen Golf, Toyota Corolla, Peugeot 307, Opel Astra og etter hvert en helt ny Ford Focus. Det å konkurrere med slike biler er ingen takknemlig utfordring. Og hvis man skal klare seg i et slikt selskap er det ingen rom for svakheter.

Midt på treet

Selv om vi ennå ikke har testet Citroën C4 på norsk jord, tør vi allerede nå påstå at bilen ikke er noen ener verken når det kommer til kjøreegenskaper, plass eller komfort. C4 SX Pack/VTS er riktignok godt utstyrt, men får man enda mer utstyr ved å velge Toyota Corolla Sol. Også når det kommer til pris fremstår C4 som en middelhavsfarer.

Fra 194.000 kroner

C4 starter på 194.000 kroner med 1,4-liters bensinmotor og utstyrsnivå X (215.000 som tredørs). Ved å avansere til 1,6-liters motor og utstyrsnivå SX stiger prisen med 24.000 kroner til 218.000 (233.000 som tredørs). Ved å legge på ytterligere 12.000 kroner kan man imidlertid bli eier av den langt bedre utstyrte SX Pack, som altså koster 230.000 kroner. Dette er nøyaktig samme pris som man må betale for en Toyota Corolla 1.6 Sol og omlag det samme som konkurrentene koster med tilsvarende motor og utstyrsnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer