Konklusjon og konkurrenter

Først og fremst økt fremkommelighet, men også en litt annen kjøreopplevelse venter de som velger Golf med 4MOTION.

Publisert
Sist oppdatert

Og vi mener de som er ute etter fremkommeligheten har mest å glede seg over i den nye Golfen. På dieselmotorene er det økte forbruket til å leve med, det som vil svi mest i hverdagen er at firehjulsdriftssystemet stikker av med 75 liter bagasjeromsvolum. Gulvet er nemlig hevet for å få plass.

Ingen opplagte

Som nevnt er Volkswagen ganske alene om firehjulsdrift i kompaktklassen, selv om det finnes biler som Subaru Impreza som til dels likner i pris og størrelse.

Vi tror Golfens hardeste konkurrenter vil bli konsernsøsknene Audi A3 og Skoda Octavia. Disse deler firehjulsdriftsystem. Octavia med firehjulsdrift lanseres i disse dager, mens A3 foreløpig ikke er tilgjengelig med normale motoralternativer og firehjulsdrift.

Billigste Golf med 4MOTION er en Trendline med 1,9 TDI-motoren. Den koster fra 279.000 kroner. Vår testbil hadde samme motoren men med utstyrsnivå Sportline som gjør at prisen øker til 290.000 kroner. I tillegg hadde den ESP og automatisk klimaanlegg som hever prisen med ytterligere 11.500 kroner.

Konklusjon

Liker du bilene i toppen av kompaktklassen og trenger fremkommeligheten er det ingen tvil, en Golf med 4MOTION er eneste alternativ. Og selv om prishoppet er betydelig tror vi det er omtrent representativt for å få firehjulsdrift på vanlige biler, markedet er tross alt relativt lite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer