Konklusjon og konkurrenter

Når motor, utstyr og pris legges til grunn, fremstår Toyota Corolla D-4D Sol som et svært godt kjøp.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om Toyota Corolla måtte se seg slått av Volkswagen Golf og Peugeot 307 i vår stortest i april, har det aldri vært noen tvil om at vi mener at Corolla er en god bil. Nivåhevingen i sammenheng med ansiktsløftingen er i tillegg påtagelig. Så påtagelig at vi ikke er usikre på at resultatet hadde blitt det samme om vi hadde gjennomført stortesten i dag.

230.000 kroner

Når Toyota i tillegg introduserer en så god og så avgiftsgunstig motor som den vi nettopp har omtalt, blir resultatet en svært interessant bil. Corolla 1.4 D-4D Sol koster 230.000 kroner, bare et par tusenlapper mer enn det bensindrikkende familiemedlemmet 1.6 Sol. Med tanke på det fine mellomregisteret, det lave drivstoff-forbruket og tilleggsvarmeren mener vi at diesel-versjonen åpenbart er det beste alternativet.

Golf: For dyr

230.000 kroner for en så godt utstyrt bil med en så fin motor er en god pris også hvis vi sammenligner med konkurrerende modeller. Volkswagen kan riktignok tilby Golf 2.0 SDI Comfortline (75 hk/140 Nm) for 237.000 kroner. Men denne motoren befinner seg, sitt store slagvolum til tross, minst en divisjon under Toyota-motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer