Konklusjon og konkurrenter

Det er står BMW og Audi i grillen på de nærmeste konkurrentene til A-klasse.

Publisert
Sist oppdatert

Og litt spesielt på grunn av norske firmabilgrenser er alle tre tilgjengelig gunstig priset rett under 250.000 kroner. Den gleden er kanskje kortvarig, med mulige nye regler for beskatning allerede fra nyttår vil nok de gunstige businessmodellene forsvinne.

Billigste 220.000 kroner

Den billigste A-klassen er A150 Classic til 220.000 kroner. Det er denne modellen som er basis for businessutgaven som får utstyr som 16-tommers aluminiumsfelger, vinterdekk, klimaanlegg og metallik lakk inkludert i prisen på 249.900 kroner.

Vår testbil var en A170 med Elegance-pakke. Bilen koster 245.900 kroner, pakken koster 16.190 kroner og inneholder tredekor i interiøret, kromdetaljer i eksteriøret og aluminiumsfelger, men ikke klimaanlegg som koster 8.640 kroner for den enkleste utgaven.

Satsning

Audi, BMW og Mercedes-Benz kom alle i år med hver sin skarpe konkurrent i kompaktklassen. Audis A3 Sportback er på mange måter kompromisskandidaten med både sportslighet og praktiske kvaliteter, BMWs 1-serie er mer rendyrket sportslig.

Alle tre holder en viss prisavstand til resten av kompaktklassen, en av bestselgeren i klassen, Toyota Corolla, ligger rundt 20-30.000 kroner under med sammenlignbart utstyr. Også Volkswagen Golf vil være et rimeligere alternativ.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer