Konklusjon og konkurrenter

Nye Skoda Octavia er en fin, komfortabel og velutstyrt bil. Når prisene i tillegg er så gode som de er, seiler Octavia opp som et av mellomklassens beste kjøp.

Publisert
Sist oppdatert

Med sine 457 centimeter er ikke Octavia blant de største kombikupeene/sedanene i mellomklassen. Skoda har imidlertid utnyttet plassen godt og kan friste med et klasseledende bagasjerom. Hvis bakseteplass er avgjørende, finnes det imidlertid flere mellomklassebiler som slår Octavia, deriblant Ford Mondeo.

Bortsett fra dette, er det svært lite som taler mot Octavia. Derimot er det svært mange argumenter som taler for bilen, deriblant de smarte løsningene, kvalitetsfølelsen, det høye utstyrsnivået og de gode prisene.

Tusenlapper å spare

Nye Octavia starter på drøye 191.000 kroner. For denne summen kan du bli eier av en Octavia 1.4 MPI Classic. Vårt testeeksemplar, en 1.9 TDI Elegance, koster snaue 265.000 kroner med manuell girkasse. Med tanke på det høye utstyrsnivået er dette en svært god pris. Med sammenlignbar motor og utstyrsnivå koster mellomklassebiler vanligvis mellom 280.000 og 310.000 kroner. Det betyr at Octavia er mellom 15.000 og 45.000 kroner rimeligere enn konkurrentene.

Ett forbehold skal vi imidlertid ta. Octavia-motoren yter som kjent 105 hestekrefter. En del av konkurrentenes motorer yter noe høyere effekt. For eksempel er minste dieselalternativ i Ford Mondeo en 115-hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer