Konklusjon og konkurrenter

Selv om 307 SW har en rimeligere stasjonsvognbror må den finne seg i å konkurrere mot de andre stasjonsvognene i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Stasjonsvognbroren er 15.000 kroner billigere, og forskjellen består i at SW-utgaven har glasstak og mulighet for syv seter, samt 16-tommers aluminiumsfelger og kjørecomputer som standard. En 307 SW 1,6 HDi koster 287.400 kroner, vi kjørte en "In business"-utgave som for kun 2.000 kroner ekstra har vinterhjul og metallic lakk inkludert.

Litt vrient

Peugeot har vært flinke, 307 SW oppleves som en helt annet bil en den vanlige stasjonsvognen, og også som en annerledes bil enn de andre stasjonsvognene i klassen. Alt lyset som slipper gjennom glasstaket gir storbilfølelse, og kromdetaljene utvendig gjør at bilen også oppleves mer eksklusiv. Også bakseteløsningen med tre uttakbare enkeltseter gjør at 307 SW skiller seg positivt ut fra de andre. Det gjør det klart mer vrient å måle 307 SW direkte mot konkurrentene.

Dyrere

Toyota Corolla kommer med to dieselalternativer, en 2-liter på 116 hestekrefter og en 1,4-liter på 90 hestekrefter. Ytelsesmessig legger 307 SW seg mellom disse variantene, men prismessig ligger den omtrent på samme pris som Corollaen med den største motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer