Konklusjon og konkurrenter

Har du lyst har du råd, vil noen si i en lettere omskriving av et mer kjent ordspråk. Det holder kanskje for noen, men for de fleste vil det være et stort sprik mellom hva man har lyst på og hva man har råd til.

Publisert
Sist oppdatert

I første omgang er det Mercedes, Audi og BMW som konkurrer i denne klassen, men det finnes også flere merker og modeller som kan regnes som nærliggende alternativer. Volkswagen Phaeton 4.2, Audi A8 4.2, Jaguar S-Type 4.2, Chrysler 300 C 5.7 eller kanskje en Volvo S60R eller en Audi S4. Audi, Volkswagen, Volvo og Mercedes har firehjulsdrift i denne klassen. BMW stiller sørgelig svakt med 5-serien hvis firehjulsdrift er en nødvendighet.

I tabellen under er det tatt med litt av hvert som finnes i denne prisklassen, både med og uten firehjulsdrift. Både Mercedes og Audi har dette på skinner, mens det virker som om BMW ikke får dette med det første på 5-serien.

Konklusjon

Hvis vi konsentrerer oss om E500 4 matic og BMW 545i som nærmeste konkurrenter blir det litt mer oversiktilig. De to billigste koster cirka 1.050.000 i utgangsunktet. E500 4 matic ligger 100.000 kroner over. E500 er også den minst sportslige av disse bilene, og kanskje den som liker seg best med en mer dannet kjørestil. Hva man skal velge av A6 4.2 og 545i kommer an på hva man prioriterer. A6 har firehjulsdrift, mens BMW 545i fortsatt er den som er best å kjøre. BMW 545i kan også leveres med spennende nyvinninger som active steering (variabelt styreutslag) og Dynamic Drive (hydrauliske krengningsstabilisatorer) som gjør den til en helt spesiell kjøreopplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer