Konklusjon og konkurrenter

Som stasjonsvogn faller 407 SW litt igjennom, men den er allikevel en svært attraktiv bil i mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi opplever Peugeot 407 SW som den beste av de nye 407ene. Den er penere, ser mer balansert ut, er mer praktisk, men dessverre også 30.000 kroner dyrere enn sedanen.

Vår testbil koster 325.900 kroner uten ekstrautstyr (407 SW 1,6 HDi ST Confort). Billigste versjon er en SR Business til 299.900 kr. Det betyr at den ikke lenger har en prisfordel i forhold til konkurrentene, og at biler som Volkswagen Passat og Toyota Avensis er 10-15.000 kroner billigere. Hvis du i tillegg er blant de som er nødt til å legge bagasjeromsvolum til regnestykket faller 407 SW litt igjennom.

Litt alene

På samme måte som Opel Signum opptrer 407 SW i en liten klasse, men i en klasse det helt sikkert vil dukke opp flere konkurrenter i etter hvert. Det kan også gi god mening å se nærmere på litt mer eksklusive biler som Audi A4 og Volvo V50.

En A4 er en god del dyrere, med 1,9 TDI-motoren på 115 hestekrefter koster den fra 352.000 kroner. Den er omtrent på størrelse med 407 SW, men med et enda litt trangere baksetet. Det samme gjelder Volvo V50, men den er billigere. Den vil etter hvert få den samme motoren som Peugeoten, og det blir spennende å se hvilken pris Volvo lander på. Ser vi på 2-literen som også Volvo og Peugeot deler, er prisen betydelig lavere for Volvoen (ca. 35.000 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer