Konklusjon og konkurrenter

Kia Picanto er uten tvil den beste bilen i sin klasse. Problemet er at den må finne seg i å bli holdt opp mot de større småbilene.

Publisert
Sist oppdatert

Kia Picanto starter på 120.000 kroner og er dermed Norges nest billigste bil. Kun landsmannen og konkurrenten Daewoo Matiz, som starter på 113.000 kroner, er billigere.

LX: 120.000 kroner

120.000-kroners-varianten av Picanto, 1.0 LX, er imidlertid så ribbet for utstyr at den etter vårt syn er uinteressant. Én ting er at du må klare deg uten essensielt utstyr som sentrallås, elektriske vindusheiser, elektrisk speiljustering, høydejusterbart ratt og høyttalere. Et annet og like viktig poeng er at bilen vil bli svært tung å selge når den tid kommer.

EX: 136.000 kroner

I neste utstyrsnivå, EX, koster Picanto 136.000 kroner. Pristillegget på 16.000 kroner gir en langt bedre utstyrt bil, blant annet er manuelt klimaanlegg, elektriske vindusheiser og speiljustering, høyttalere og 14-tommers hjul på plass.

EX Team Poiree: 145.000 kroner

Likevel mener vi den som vurderer Picanto bør velge øverste ustyrsnivå, EX Team Poiree. Prisen stiger riktig nok til 145.000 kroner. Til gjengjeld inkluderer prisen viktig utstyr som sidekollisjonsputer, alarm og fjernbetjening av sentrallåsen. EX Team Poiree-utgavene kan også skilte med skinntrukket ratt og girspakkule, tåkelys, hekkspoiler og 6 høyttalere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer