Konklusjon og konkurrenter

Chrysler PT Cruiser GT 2.4T har ingen konkurrenter, og kommer antakelig ikke til å få så mange heller.

Publisert
Sist oppdatert

Vi tror nemlig at hvis denne bilen skal matches av noen av de andre fleksibilene vil resultatet være betydelig mer siviliserte biler. Det vil kanskje sørge for bedre effektivitet, men vil garantert ikke innholde like mye sjarm som PT Cruiser kan by på.

Den eneste bilen som ligner er Opel Zafira OPC. Med en pris som starter på 438.000 kroner er den over 60.000 kroner billigere enn PT Cruiser. Motoren er en turboversjon av 2-literen og yter 192 hestekrefter. Dreiemoment er på topp ved 1.950 o/min med 250 Nm. Den praktiske fordelen med Zafira er at den har en ekstra seterad.

192 hestekrefter og betydelig lavere dreiemoment gjør at Zafiraen blir hengende etter, den føles ikke på langt nær så vill som PT Cruiser. Det er også en fordel med Zafira at det er bedre harmoni mellom effekt og kjøreegenskaper.

Vet at de finnes

Vi kjenner ingen som uproblematisk kunne latt PT Cruiser bli familebilen, men vi vet at de som kunne det finnes. Det er med andre ord snakk om en entusiastbil, en bil for helt spesielt interesserte.

Det finnes stasjonsvogner som kombinerer det sportslige med det praktiske, og de har nesten uten unntak bedre kjøreegenskaper og er lettere å sette gode rundetider med. Men alt dreier seg ikke om rundetider og i sjarmklassen er det får som kan stille opp mot denne pakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.