Konklusjon og konkurrenter

Vi hadde høye forventninger til Peugeot 407 - forventninger bilen ikke lever opp til. Er du på jakt etter en mellomklasse-sedan finnes det bedre alternativer.

Publisert
Sist oppdatert

Med tanke på Peugeots voldsomme fremgang de siste årene, var vi overbevist om at nye 407 trygt skulle plassere seg i mellomklassens elitedivisjon. Etter å ha stiftet bekjentskap med bilen, er vi imidlertid blitt mer lunkne. Bilen har rett og slett ikke mange nok sterke sider.

Svakheter

Som vi allerede har fortalt, er kjøreegenskapene langt fra klasseledende. Interiøret er greit nok og plassfølelsen god, men bilen skjemmes av småting. Vi irriterte oss for eksempel over gnisselyder ved ratting, ulyder i kupeen, en komplisert dashbordkonsoll, reflekser i frontruten og små sidespeil. Klumpete hodestøtter, små og harde plastknapper og teit plassering av setevarmere trekker også ned. Bakseteplassen er brukbar, men kunne vært bedre - og heller ikke bagasjerommet er klasseledende.

Rare løsninger

Selv om design ikke er noe objektivt kriterium, tar vi oss den frihet å si et par ord om bilens utseende. Fronten er riktignok tøff, men sett fra siden og bakfra lever ikke 407 opp til vakre slektninger som 307 og 406 Coupé. De fremre siderutene er vertikalt delt, mens bakrutene mangler deling - altså motsatt av de fleste andre biler. Dette, kombinert med vinklingen av bakrutene, resulterer i en rar og lite elegant C-stolpe. Det store, fremre overhenget gjør i tillegg bilen fremtung.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer