Konklusjon og konkurrenter

Er man på jakt etter kjempekrefter er amerikanske pickuper et logisk valg. Mercedes har også en fin bil som kan være et alternativ.

Publisert
Sist oppdatert

Det opplagte alternativet til en Dodge Ram SRT-10 er Ford SVT F-150 Lightning. Den kan i tillegg leveres med automatgir, men har også bare bakhjulsdrift. Den har en V8-motor med 5,4-liters slagvolum som yter 380 hestekrefter. Denne motoren har også kompressor. F-150 Lightning klarer 0 til 100 kilometer i timen på 5,2 sekunder, og har en toppfart på 237,722 kilometer i timen. Dodge Ram har til sammenligning 248,783 kilometer i timen som toppfart. Begge tallene er hentet fra de respektive nettsidene til Ford og Dodge hvor målingene er gjort i henhold til kravene som stilles av Guinness Rekordbok.

Mercedes

Mercedes har også en bil i denne klassen. Det er ikke en pickup og den koster en god del mer, men er også mildt sagt spesiell. Vi snakker her om siste variant av G55 AMG som er utstyrt med en 5,5-liters V8-motor med kompressor, 476 hestekrefter og 700 newtonmeter i dreiemoment. Den har automatgir, lavgirserie og firehjulsdrift, og lasteplanet er erstattet med lasterom. 0 til 100 klarer den på 5,6 sekunder og toppfarten er begrenset til 210 kilometer i timen. Denne bilen er ekslusiv i forhold til amerikanerne og koster også 1,1 millioner kroner inkludert moms, altså akkurat dobbelt så mye som en Ram SRT-10.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.